info@nrpgames.com        

NK RIFUGIO 2015

Geweldig eerste NK RIFUGIO!! Met een opkomst van 20 man, werden eerst 2 kwalificatie rondes gespeeld en daarna gingen de 8 beste spelers door naar de finales..

  

18 oktober 2015. Geweldig eerste NK Rifugio! Mede door de altijd gastvrije Goudse Spellendag! Met een opkomst van 20 deelnemers, mag je absoluut niet klagen. ;-)

In tegenstelling tot de klassieke toernooien, waarbij je met 3, 4 of 5 mensen een partij speelt, wordt er op het NK alleen één tegen één gespeeld.

Allereerst werden twee kwalificatie-rondes gespeeld. Zeven deelnemers wisten beide potten te winnen en kwalificeerde zich dus sowieso. Daarna werd van alle deelnemers die één pot hadden gewonnen gekeken, wie dat met de grootste overmacht had gedaan. Dit bepaalde de acht finalisten. NB Zes hiervan (Lianne, Matthijs, Denis, Sjaak, Nienke en Niels) hadden eerder ook al meegedaan aan de 12 originele toernooien in Amsterdam. Maar daarnaast bereikte ook Jantine en Aniek de finales!

In de kwart finales troffen Nienke en Niels elkaar (nummers 1&2 van de Amsterdamse toernooien) en won Niels met 1 puntje. Verder schakelde Matthijs Denis uit, Aniek Lianne en Sjaak Jantine. In de halve finale versloeg Niels Matthijs en Sjaak Aniek. En in de uiteindelijke finale won Niels met slechts 2 puntjes van Sjaak.

En zo ontstond de genante situatie dat de auteur van het spel z'n eigen NK won. Sja.. (het is diezelfde auteur die dit stukje nu schrijft).. zelf winnen is genant. Wellicht dat het beter is, om de volgende keer niet meer mee te doen? Maar ja.. het is ook gewoon erg leuk om te spelen. En dit alles is begonnen als vrienden onder elkaar die battlen met elkaar. Is toch jammer om dan ineens niet meer mee te doen? Gelukkig is er nog even, voor het volgende NK voor de deur staat. Wie weet verzinnen we daarvoor nog een list?